Bewegen is dé oplossing voor
fysieke en psychische kwalen

Bij het Peppers Health Center wordt er spierversterkend gewerkt in combinatie met cardio.

Spierversterkend werken is niet enkel werken op vetverbrandingsniveau. Spiertraining maakt je gezonder, zorgt ervoor dat je beter slaapt, versterkt je metabolisme, geeft je meer zelfvertrouwen,  maakt je minder blessuregevoelig, verdrijft depressieve gevoelens… kortom het is een mentale opkikker.

Veel mensen denken dat spierversterkend werken niet voor hen is weggelegd omdat het te belastend is. Bij Peppers Health Center werk je spierversterkend op maat met de eGym. Ook het cardioprogramma is op maat en werkt conditiebevorderend. Door regelmatig te bewegen bij Peppers Health Center word je fitter, gezonder en voel je je gelukkiger.

sdf

Enkele concrete situaties

Vermoedheid
door slaaptekort

Voor een oververmoeid persoon met slaapproblemen zijn we de eerste stap naar een goede nachtrust.

Burn-out of
depressie

Voor een opgebrande werknemer die kampt met burn-out verschijnselen of depressie zijn we de eerste stap naar een ontspannen leven.

Beperkt door
rugklachten

Voor een ruglijder zijn we de eerste stap naar het hervatten van dagdagelijkse taken.

Blessures door
overtraining

Voor een geblesseerde loper zijn we de eerste stap naar een marathon.

Passief leven door
gebrek aan fysiek

Voor een oma of opa de eerste stap naar een actiever leven met haar of zijn kleinkinderen.

Ons beweegplan
bestaat uit 2 delen

eGym cardio op maat
eGym krachttraining op maat.

eGym cardio
op maat

We werken met een specifieke eGYM connectie op onze cardio-apparatuur. Je start met een fitheidstest op fiets, crosstrainer en/of loopband. 

Er wordt een cardiologische leeftijd bepaald aan de hand van uw fitheidstest en je krijgt cardioprogramma’s op maat volgens die fitheidstest. 

De fitheidstest wordt om de 28 dagen hernomen om de evolutie in jouw conditieniveau te bepalen en jouw persoonlijke cardioprogramma’s aan te passen.

eGym krachttraining
op maat

Een training op de eGYMcirkel duurt 30 minuten. Om de 8 krachttoestellen af te werken wordt een tijd van ongeveer 15 minuten ingecalculeerd. 

De effectieve trainingstijd bedraagt 1 minuut en de tijd om te rusten tussenin is 50 seconden. Zo is er voldoende tijd om te recupereren en om door te schuiven naar het volgende krachttoestel. 

De 8 krachttoestellen die bij Peppers Health Center in het circuit aanwezig zijn, zorgen voor een training van het volledige lichaam

Meer over eGym
krachttraining

Hoe werkt de
eGym cirkel?

Een training op de eGYMcirkel duurt 30 minuten. Om de 8 krachttoestellen af te werken wordt een tijd van ongeveer 15 minuten ingecalculeerd. 

De effectieve trainingstijd bedraagt 1 minuut en de tijd om te rusten tussenin is 50 seconden. Zo is er voldoende tijd om te recupereren en om door te schuiven naar het volgende krachttoestel. 

De 8 krachttoestellen die bij Peppers Health Center in het circuit aanwezig zijn, zorgen voor een training van het volledige lichaam: armen, benen, borst, schouders, buik-rugzone worden allemaal getraind in het eGYM circuit.

Naast het circuit heeft Peppers Health Center nog 6 eGYM toestellen staan om de aanvullende spiergroepen, adductie, abductie, rotary torso, gluteus, biceps en triceps te trainen.

sfd
sdf
sdf

Waarin verschilt de eGym
van de klassieke krachttraining

Eerst en vooral omdat krachttraining een derde belangrijke pijler is naast cardiotraining en een goede voedingsstijl om te zorgen voor figuurverbetering en om gewicht te verliezen

Daarnaast kunnen wij nog enkele belangrijke punten opsommen die verschillend zijn in vergelijking met de klassieke krachttraining en die bevestigen waarom Peppers Health Center voor deze trainingsvorm koos.

 • In 30 minuten wordt een volledige krachttraining afgewerkt
 • Trainingen zijn steeds op het correcte tempo, door het krachttoestel bepaald
 • Trainingen zijn steeds op jouw niveau door herhalende krachttesten
 • Veilige trainingsmethode doordat de toestellen door een coach worden ingesteld.
 • Toestellen kunnen aangepast worden in functie van blessures en zijn een ideale opstap na rugschool of revalidatie
 • Met 8 personen op hetzelfde moment trainen
 • Toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of doelstelling
 • Mogelijkheid om op doelstelling te trainen met eGym premium.

Een stapje hoger
met eGym PREMIUM?

Met de intelligente trainingssoftware van eGym Premium word je training nog individueler en train je op basis van je persoonlijke trainingsdoel. eGym Premium kun je zien als het navigatiesysteem die de snelste route berekent om jouw fitnessdoel te bereiken! Er zijn 6 voorgeprogrammeerde doelen waar je uit kunt kiezen, te weten:

 • Reha Fit / metabolisch fit: lage spierbelasting voor mensen die helemaal niet getraind zijn of nog herstellende zijn van een blessure;
 • Spieropbouw: hoge spierbelasting en lage bewegingssnelheid voor de opbouw van de spieren;
 • Vetverbranding: hoge hartfrequentie en lange spierbelasting voor het verbranden van vet;
 • Algemene fitness: langzame toename van de intensiteit bij middellange belastingduur voor algemene fitheid;
 • Atletisch: hoge bewegingssnelheid en explosieve krachtontwikkeling voor een betere krachtsnelheid;
 • Bodyshaping: afwisseling tussen lange, minder intensieve oefeningen voor een strakker figuur.
sdf

eGym
fitness app

Startende klanten worden geholpen bij het installeren van de eGym Fitness App op hun smartphone of tablet.

De eGym Fitness App maakt het gemakkelijk om vanaf de eerste dag de positieve effecten van je training te zien, zelfs als de resultaten nog niet in de spiegel verschijnen. Met behulp van grafieken en statistieken kan je ook jouw doelen en toekomstige voortgang visualiseren. De app biedt een breed scala aan functies waarmee je jouw trainingen kan analyseren en verbeteren.

Met de eGym Fitness App kun je altijd en overal jouw fitnesstraining vastleggen, punten verzamelen en je met eGym-vrienden vergelijken. De trainingsresultaten worden automatisch gesynchroniseerd met de eGym-portaalsite. Hier kun je je prestaties in detail analyseren en de ontwikkeling van je fitness volgen.
 

gfd

Succesverhalen

Tevreden klant Peppers Health Center Wetteren

Reumatoïde artritis

Ik was op zoek naar specifieke beweging die een positieve invloed kon hebben op de reumatoïde artritis waar ik mee kamp. Ik ben zeer tevreden over het bereikte resultaat en ik doe enthousiast verder.

- Lucien

Tevreden klant eGym Wetteren Peppers Health Center

Bloeddruk verlagen succes

Mijn bloeddruk wou ik beter onder controle krijgen, daarnaast wou ik ook graag wat kilootjes kwijt en mijn spiermassa verhogen. Ondertussen heb ik mijn doelstelling bereikt en train ik verder.

- Wim

Tevreden klant diabetes 2 eGym Wetteren

Diabetes Type 2 stabiel

Mijn diabetes type 2 is stabiel en onder controle, mijn vetmassa is gedaald, kortom mijn algemeen gevoel is uitstekend.

- Luc

Tevreden klant Peppers Health Center

Duidelijk resultaat

Het resultaat is voor mezelf heel duidelijk. Ik voel me fitter, slaap veel beter, drink minder alcohol, let op mijn voeding en probeer regelmatig iets te eten.

- Johan

Tevreden klant diabetes fit gym Peppers Health Center

Diabetes type 2

Met mijn diabetes type 2 heb ik ondertussen een prima bloeduitslag gekregen want mijn suikerwaarden waren gedaald van 7,6 naar 6,3 en dit door eGym en aangepaste voeding. Ik had zelf nooit gedacht dat ik dit zou kunnen en bovendien doe ik het nog graag ook.

- Annette

Tevreden klant afslanken voeding Vitabox Wetteren

Vitabox

Vier weken echt bewust omgaan met voeding, lekker, gezond en gevarieerd eten. De resultaten zijn verbluffend en een aanzet om anders te eten: meer energie, minder pijn, minder kilo’s.

- Veerle

Tevreden klant eGym Peppers Health Center

eGym

De “fit for life” visie van Peppers Health Center heeft mij geholpen om mijn leven in handen te nemen en ook gezonder te gaan leven. Doorzetten lukt door de resultaten die ik zelf zie en kan opvolgen in mijn eGym fitness app.

- Peggy

Tevreden klant eGym Wetteren

Meer energie en meer slaap

Ik heb terug meer energie, slaap veel beter en ben op 2 maanden tijd 6 kg afgevallen. Ook zijn de fysieke klachten ( rug en heup) sterk afgenomen.

- Leen

Tevreden klant Vitabox Peppers Health Center

Vitabox

De Vitabox is me heel goed bevallen. Gevarieerde en lekkere gerechten, geen honger gevoel door de eiwitrijke tussendoortjes en de kilootjes die ik nog kwijt wou, gingen er af.

- Cindy

Klant Vitabox Peppers Health Center

Vitabox

Heel tevreden over de Vitabox: vooral de afwisseling gedurende de 4 weken was een verademing

- Annick

Onze voordelen

Welkom bij
de familie

Peppers Health Center is een gezellige club waar een leuke positieve sfeer heerst. Onze coaches zijn warme en vriendelijke mensen die oprecht willen dat jij gezonder en fitter gaat worden. Zij willen ook dat jij eGymmen tof gaat vinden.

Persoonlijke fitness
training met eGym

Je moet anders trainen om spieren op te bouwen, gewicht te verliezen of te herstellen na een blessure. Jouw trainingsplan en individuele trainingen zijn precies op maat en gepersonaliseerd om jouw trainingsdoelen en jouw persoonlijke fysieke behoeften te ondersteunen.

Eenvoudig, snel
en effectief

Het eGym principe luidt: fit en vitaal in 2 x 30 minuten per week. Geen ingewikkeld gedoe. Vanaf de eerste eGym sessie ga je voelen, dit kan ik volhouden, dit gaat werken. Hier moet ik niet bij nadenken, gewoon doen en… suprise, ik vind het nog leuk ook!

Jouw resultaten
zijn meetbaar

Jonger scoren met jouw cardiologische leeftijd in vergelijking met een vorige test, een beter inbodyscore op lichaamssamenstelling en het visueel verminderen van jouw biologische leeftijd geven je een extra boost en motivatie om door te gaan. 
Het behalen van activiteitslevels werkt extra motiverend.

Wij helpen je
vol te houden

Bij Peppers Health Center starten we met 2 vaste afspraken. 1 opstartafspraak en 1 opvolgafspraak na 5 weken. Onze volautomatische toestellen zijn ook coaches op zich want ze adviseren wanneer het tijd wordt voor een nieuwe krachtmeting of conditietest. Iedereen heeft wel eens wat extra motivatie nodig om te doen wat goed voor je is.

We zijn bijna
fulltime open

Peppers Health Center werkt deels met onbemande openingsuren. Ontdek waarom dat alleen maar voordelen voor jou oplevert.

Is Peppers Health Center iets voor jou?

Ben jij op zoek naar een plaats om meer te bewegen, te werken aan je gezondheid en tips om af te slanken in regio Wetteren? Dan is Peppers Health Center beslist iets voor jou! Zet nu de eerste stap naar een gezonde levensstijl en doe vrijblijvend de Peppers test.